POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA „PRIPREMA PROJEKTNO TEHNIČKE DOKUMENTACIJE ZA PROJEKTE U PODRUČJU DIGITALNE TRANSFORMACIJE I ZELENE TRANZICIJE“ U OKVIRU NPOO 2021. – 2026.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je 30. prosinca 2021. Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“.

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za dodjelu u okviru ovog Poziva iznose 160.000.000,00 kn. Ova bespovratna sredstva potječu iz Mehanizma za oporavak i otpornost a planiraju se u Državnom proračunu.

Od navedenog ukupnog iznosa bespovratnih sredstava, 40.000.000,00 kuna rezervirano je za projektne prijedloge s područja Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske te Međimurske županije a u cilju podrške provedbi razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske.

U okviru ovoga Poziva, prijavitelj može samostalno prijaviti projektni prijedlog, odnosno provoditi aktivnosti na pripremi projektno-tehničke dokumentacije ili može imati partnera/partnere. Prijavitelj može biti partner na drugom projektu pripreme projektno-tehničke dokumentacije u okviru ovoga Poziva i obrnuto. Pri tome, prijavitelj je moguće biti najviše dva puta i partner je moguće biti najviše dva puta.

Prihvatljivi prijavitelji i partneri za ovaj Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava su sljedeće vrste pravnih subjekata:
• jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave;
• javne ustanove čiji su (su)osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave;
• pravne osobe s javnim ovlastima čiji su (su)osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Da bi bio prihvatljiv, prijavitelj i partner mora biti obveznik primjene Zakona o javnoj nabavi.

Projektni prijedlozi moraju biti dostavljeni najkasnije do 28. veljače 2022. godine do 16:00 sati.

Trenutkom prijave smatra se točan sat i datum slanja elektroničke poruke kojom je na adresu e-pošte tehnicka.pomoc@mrrfeu.hr dostavljen projektni prijedlog.

Više informacija o Pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava možete pronaći na web stranici MRRFEU te na OVOJ poveznici.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content