JAVNI POZIV ZA PROVEDBU PRATEĆIH OBRAZOVNIH MJERA ŠKOLSKE SHEME VOĆA I POVRĆA TE MLIJEKA I MLIJEČNIH PROIZVODA U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA I OSTALIM OBRAZOVNIM USTANOVAMA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je dana 31. prosinca 2021. godine Javni poziv za provedbu pratećih obrazovnih mjera Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda u osnovnim i srednjim školama i ostalim obrazovnim ustanovama u školskoj godini 2021./2022.

Rok za podnošenje prijava je 24. siječanj 2022. godine.

Godišnjim planom aktivnosti za provedbu pratećih obrazovnih mjera Školske sheme Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede predviđene su sljedeće prateće obrazovne mjere:
• organiziranje satova kušanja voća i povrća i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda;
• sjetva, sadnja i održavanje školskih vrtova;
• posjet poljoprivrednim gospodarstvima;
• edukacija djece o poljoprivredi, zdravim prehrambenim navikama, lokalnim lancima hrane, ekološkoj i održivoj proizvodnji i sprečavanju rasipanja hrane.

Budući da su prateće obrazovne mjere nadopuna mjeri Distribucija i/ili isporuka voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda Školske sheme 2021./2022., osnova za odabir bit će sudjelovanje u mjeri Distribucija.

Više informacija o otvorenom javnom pozivu moguće je pronaći OVDJE.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content