Poziv na informativno-edukativnu radionicu u Rovišću s ciljem informiranja o mogućnostima i detaljima Novog programskog razdoblja

Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije, kao regionalni koordinator poziva Vas na besplatnu informativnu-edukativnu radionicu u sklopu projekta „Tu smo za Vas!, faza II“.Radionica će se održati u petak, 05.11.2021. u službenim prostorijama Općine Rovišće u 09.00 sati.

Svrha održavanja informativno-edukativne radionice je informiranje o aktualnostima u području EU fondova i regionalnog razvoja kao mogućnostima financiranja iz EU fondova te predviđenom alokacijom sredstava za pojedini Prioritet – raspodjela ulaganja unutar komponenti i podkomponenti NPOO-a. Republici Hrvatskoj je u sljedećem razdoblju dostupno više sredstava no ikada, koje će se koristiti kroz Višegodišnji financijski okvir 2021. – 2027. te kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Kroz informativno-edukativnu radionicu razmjenom iskustava, povezivanjem i jačanjem na lokalnoj razini, unapređenjem rada i jačanjem suradnje cilj je što uspješnije provođenje projekata u novom financijskom razdoblju.

U sklopu predavanja o Programu ruralnog razvoja RH – Nacionalni strateški plan ZPP u narednom razdoblju 2020. – 2030. definirat će se prioritetne mjere i modeli financiranja kroz program ruralnog razvoja u novom financijskom razdoblju i financijska konstrukcija Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike. Aktivnosti koje obuhvaća program ruralnog razvoja imaju veliko značenje u ruralnim područjima, a koliko su važne i u strateškom pogledu naročito je vidljivo u izvanrednim okolnostima, koje nas prate već drugu godinu. U novom razdoblju od 2023. nadalje mjere ruralnog razvoja uključit će se u nacionalne strateške planove jer Komisija time želi postići da mjere ruralnog razvoja budu bolje prilagođene aktualnim i budućim izazovima kao što su klimatske promjene i smjeni generacija te nastaviti podupirati ruralni razvoj Unije kako bi bili što konkurentniji i održiviji.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content