Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstava iz Programa potpore za unapređenje uvjeta stanovanja mladih poljoprivrednika za 2024.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstava iz Programa potpore za unapređenje uvjeta stanovanja mladih poljoprivrednika za 2024. vrijedan 1 milijun EUR.

Zahtjev mogu podnijeti jedinice lokalne samouprave koje su donijele program potpore za unapređenje stanovanja mladih obitelji i koje su u svojim proračunima za 2024. godinu osigurale financijska sredstva za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji na selu.

Krajnji primatelji potpore jesu mladi poljoprivrednici koji su zadovoljili uvjete propisane u programima jedinica lokalne samouprave za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji na selu te koji zadovoljavaju dodatne uvjete iz Programa:

  • upisani su u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva;
  • nositelj poljoprivrednog gospodarstva nije stariji od 40 godina u godini podnošenja zahtjeva.

Prihvatljivi troškovi iz ovog Programa su troškovi kupnje, izgradnje ili rekonstrukcije objekta za stanovanje financirani temeljem programa JLS -a.

Krajnji rok za podnošenje Zahtjeva je 30. rujna 2024. godine.

Više informacija dostupno je na OVOJ poveznici.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content