Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ u Okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je dana 30. prosinca 2021. godine Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“.

Cilj ovoga Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava je pripremiti zalihu zrelih projekata u području digitalne transformacije i zelene tranzicije. Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovoga Poziva su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, te ostale pravne osobe s javnim ovlastima čiji su (osnivači) jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Ukupna raspoloživa sredstva za dodjelu u okviru ovog Poziva iznose 160.000.000,00 kuna. Od navedenog ukupnog iznosa bespovratnih sredstava, 40.000.000,00 kuna rezervirano je za projektne prijedloge s područja Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko – zagorske, Varaždinske te Međimurske županije.

Iznos bespovratnih sredstava za pojedini projektni prijedlog za pripremu projektno-tehničke dokumentacije ne može biti viši od 2.500.000,00 te manji od 400.000,00 kuna.

Maksimalna stopa sufinanciranja bespovratnim sredstvima je 90% od iznosa ukupnih prihvatljivih troškova.

 Projektni prijedlozi podnose se Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije do 28. veljače 2022. Više o natječaju OVDJE.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content