Javni poziv Srednjim strukovnim i umjetničkim školama za Promociju i jačanje kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam u 2022.

Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv Srednjim strukovnim i umjetničkim školama za Promociju i jačanje kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam u 2022.

Prijavu na javni poziv mogu podnijeti Srednje strukovne i umjetničke škole kojima su osnivači Grad Zagreb, županije ili Republika Hrvatska.

Spomenuti Prijavitelj projekt može prijavit samostalno ili u partnerstvu s jednom ili više drugih škola različitih obrazovni sektora. Osnivač Partnera mora biti Grad Zagreb, županija ili Republika Hrvatska.

Sredstva su namijenjena za projekte koji nude doprinos

  1. Povezivanju obrazovnog sustava i poslodavaca u turizmu
  2. Poboljšanju pristupačnosti turistima s invaliditetom
  3. Ublažavanju utjecaja turizma na klimu i okoliš i obratno (ublažavanje – smanjivanje emisija stakleničkih plinova mjerama npr. Energetske učinkovitosti, elektro-mobilnosti i sl. te prilagodbu klimatskim promjenama – korištenje rješenja zelene infrastrukture, digitalni rješenja za rano uzbunjivanje o toplinskim valovima i ekstremnim vremenskim događajima, smanjenje otpada, i sl.)

 Ukupna planirana vrijednost javnog poziva iznosi 1.000.000,00 kn

  Iznos zatraženi sredstava može biti najviše:

  • 25.000,00 kn ukoliko se prijavljuje 1 škola
  • 50.000,00 kn ukoliko se projekt prijavljuje u partnerstvu 2 ili više škole

  Prijavitelj po pojedinom projektu može tražiti do 100% vrijednosti projekta te može prijaviti najviše jedan projekt.

    Više o otvorenom javnom pozivu dostupno je na OVOJ poveznici.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content