agencija za plaćanja u poljoprivredi

Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 01. rujna 2023. godine Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu.

Svrha Programa školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu je educiranje djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda kao i uključivanja meda u prehranu, a slijedom čega će se osigurati stvaranje boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu.

Predmet Javnog poziva je iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu za financiranje prihvatljivih troškova za med zapakiran u nacionalnu staklenku volumena 370 ml.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju osnivači školskih ustanova:

– Republika Hrvatska;

– jedinice lokalne samouprave;

– jedinice područne (regionalne) samouprave;

– druge pravne ili fizičke osobe.

Med prihvatljiv u okviru Programa je gotov proizvod proizveden u objektima za primarnu proizvodnju pčelinjih proizvoda upisanim u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla, zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 ml, označen u skladu s propisima koji se odnose na med i nosi zaštićeni znak Med hrvatskih pčelinjaka.

Pozivom su osigurana sredstva u iznosu od 150.723,00 eura za podjelu staklenki meda učenicima prvih razreda osnovnih škola na čitavom teritoriju Republike Hrvatske.

Javni poziv je otvoren do 01. listopada 2023. godine. Više informacija o Javnom pozivu na OVOJ poveznici.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content