JAVNI POZIV Za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj gospodarstva i obrtništva u 2023. godini

Na temelju članka 7. Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za razvoj gospodarstva i obrtništva u 2023. godini (“Županijski glasnik”, 11/22), članka 56. Statuta Bjelovarsko-bilogorske županije (“Županijski glasnik” broj 22/09, 1/13, 7/13, 1/18, 2/20, 5/20, 1/21) te Proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije za 2023. godinu („Županijski glasnik”, 11/22), Župan Bjelovarsko-bilogorske županije raspisao je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj gospodarstva i obrtništva u 2023. godini.

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava iz Proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije, potpora male vrijednosti kroz slijedeće mjere:

  • Mjera 8. Potpora novootvorenim obrtima
  • Mjera 9. Sufinanciranje nastupa na sajmovima
  • Mjera 10. Potpora razvoju poduzetničkoj infrastrukturi

Intenzitet potpore iznosi između 400,00€ i 1.500,00€, ovisno o mjeri.

Korisnici mjera su mikro, male i srednje tvrtke i obrti koji/e imaju sjedište i proizvodne kapacitete te dodijeljena sredstva ulažu isključivo na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Iz svih mjera isključene su tvrtke i obrti koje se pretežito bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, komunalne tvrtke u pretežitom vlasništvu jedinica lokalne samouprave, te tvrtke u vlasništvu Republike Hrvatske.

Jedan korisnik može podnijeti zahtjev za više mjera iz ovog Javnog poziva pod uvjetom da njihov maksimalni iznos ne prelazi 6.635,00 eura.

Neprihvatljivi troškovi su troškovi PDV-a.

Prijave za dodjelu sredstava dostavljaju se Upravnom odjelu za gospodarski razvoj i komunalne djelatnosti na obrascu prijave uz potrebnu dokumentaciju, osobnim dolaskom u Pisarnicu Bjelovarsko-bilogorske županije, uz naznaku

Bjelovarsko-bilogorska županija

Upravni odjel za gospodarski razvoj i komunalne djelatnosti

Dr. A.Starčevića 8

43000 Bjelovar

“Javni poziv – Mjera __”.

Više informacija o javnom pozivu, kao i potrebne upute i dokumentaciju možete naći na OVOJ poveznici.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content