NATJEČAJ za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2024. godini

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2024. godini.

Cilj Natječaja za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ je omogućiti što većem broju djece, mladih i ostalim članovima društva svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću koja će pridonijeti očuvanju i unaprjeđenju psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje sportom na cjelokupnom području Republike Hrvatske.

Financijska sredstva za provedbu Natječaja osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2024. godinu i projekcije za 2025. i 2026. godinu u ukupnome iznosu od 484.742,00 eura.

Najmanji iznos sufinanciranja po programu koji prijavitelj može ugovoriti je 2.000,00 eura, a najveći 18.000,00 eura. Financijskim potporama pomoći će se provedba do 40 programa.

Prijavitelji na Natječaj mogu biti pravne osobe iz sustava sporta – udruge koje su osnovane sukladno Zakonu o udrugama („Narodne novine“, broj: 74/14, 70/17, 98/19 i 151/22) i Zakonu o sportu („Narodne novine“, broj: 141/22) te koje ispunjavaju  sve uvjete Natječaja navedene u Uputama za prijavitelje.

Prihvatljivi partneri mogu biti:

-udruge iz sustava sporta upisane u Evidenciju pravnih osoba u sportu;

 ̵ ustanove iz sustava sporta upisane u Evidenciju pravnih osoba u sportu;

– odgojno – obrazovne ustanove (dječji vrtići, osnovne škole i srednje škole) upisane u Sudski registar

Natječaj je otvoren danom objave na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta, odnosno od 2. veljače do 3. ožujka 2024. godine.

Više o natječaju na OVOJ poveznici.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content