Otvoren Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj gospodarstva i obrtništva u 2022. godini

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava iz Proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije, potpora male vrijednosti kroz sljedeće mjere:

Mjera 1. Sufinanciranje nabavke novih i rabljenih strojeva i opreme

Mjera 2. Sufinanciranje uređenja proizvodno-poslovnih objekata i obrtničkih radionica

Mjera 3. Potpora za implementaciju obnovljivih izvora energije

Mjera 4. Potpora razvoju poduzetničkoj infrastrukturi

Mjera 5. Sufinanciranje dokumentacije za prijavu gospodarstvenika na fondove EU i nacionalne izvore

Mjera 6. Sufinanciranje dokumentacije za prijavu obrtnika na fondove EU i nacionalne izvore

Mjera 7. Potpora novootvorenim obrtima

Mjera 8. Poticanje certificiranja i uvođenja sustava kvalitete

Mjera 9. Sufinanciranje nastupa na sajmovima

Mjera 10. Sufinanciranje uvođenja BIKE&BED standarda

Korisnici mjera su mikro, male i srednje tvrtke i obrti a koji/e imaju sjedište i proizvodne kapacitete na području Bjelovarsko-bilogorske županije. U dijelu potpora za turizam, korisnici sredstava su registrirani privatni iznajmljivači, obrti, tvrtke, ustanove, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge sa sjedištem u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i jedinice lokalne samouprave s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Iz svih mjera isključene su tvrtke i obrti koje se pretežito bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, komunalne tvrtke u pretežitom vlasništvu jedinica lokalne samouprave, te tvrtke u vlasništvu Republike Hrvatske. Ukoliko se pojedina tvrtka ili obrt uz poljoprivrednu djelatnost bavi i nekom drugom registriranom djelatnošću koja bi bila sukladna ovom javnom pozivu kao što je prerada i pakiranje poljoprivrednih proizvoda, proizvodnja prehrambenih artikala iz poljoprivrednih proizvoda ili slično, za tu djelatnost može ostvariti bespovratna sredstava sukladno ovom javnom pozivu.

Korisnici mjera mogu se prijaviti na ovaj Javni poziv na temelju plaćenog računa ili ovjerene ponude dobavljača za kupnju, a koju su dužni izvršiti do 15. studenoga 2022. godine te će im tada biti isplaćena potpora po dostavljenoj kompletnoj dokumentaciji.

Jedan korisnik može podnijeti zahtjev za više mjera iz ovog Javnog poziva pod uvjetom da njihov maksimalni iznos ne prelazi 50.000,00 kuna.

Svi detalji o pozivu nalaze se na OVOJ poveznici.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content