agencija za plaćanja u poljoprivredi

Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2022. godinu

Predmet provedbe Programa je podizanje svijesti djece od rane dobi o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda te ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj proizvodnji.

Cilj je od rane razvojne faze djeci oblikovati njihove prehrambene navike s ciljem trajnog povećanja udjela meda u njihovoj prehrani.

Program će se provoditi u prvim razredima osnovnih škola.

Med koji će se dodijeliti učenicima prvih razreda osnovnih škola bit će zapakiran u Nacionalnu staklenku za med. Uporaba Nacionalne staklenke za med dovodi do prepoznatljivosti proizvoda i različitosti takvih proizvoda na zajedničkom tržištu.

Program će se provoditi na čitavom teritoriju Republike Hrvatske u prvim razredima osnovnih škola 7. prosinca 2022. povodom obilježavanja Sv. Ambrozija zaštitnika pčelara i pčela.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju osnivači školskih ustanova: Republika Hrvatska, jedinica lokalne samouprave, jedinica područne (regionalne) samouprave i druge pravne ili fizičke osobe.

Javni poziv je otvoren do 1. listopada 2022. godine Detaljnije o Javom pozivu za iskaz interesa možete saznati na OVOJ poveznici.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content