Ograničeni poziv na dodjelu bespovratnih sredstava – Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine

Investicija „Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine“ ima za cilj osiguranje znanja i vještina, odnosno kompetencija za samostalan rad u hitnoj medicinskoj službi kroz specijalističko usavršavanje medicinskih sestara/tehničara u djelatnosti hitne medicine.

Provedbom ove investicije, usluge hitne medicinske službe postat će dostupnije pacijentima i povećat će se učinkovitost postojećih timova i povećati kvaliteta hitne medicinske službe. Medicinske sestre/tehničari sa završenim specijalističkim usavršavanjem pružat će širi opseg zdravstvene usluge prema hitnim pacijentima te za veliki broj intervencija neće biti  potreban liječnik.

Trenutni sustav formalnog obrazovanja medicinskih sestara/medicinskih tehničara (MS/MT) na svim razinama obrazovanja ne priprema dovoljno MS/MT za rad u djelatnosti hitne medicine odnosno završetkom formalnog obrazovanja MS/MT i dalje nemaju kompetencije za obavljanje brojnih postupaka u djelatnosti hitne medicine.

Provedbom specijalističkog usavršavanja prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine omogućit će se unaprjeđenje kvalitete i učinkovitosti u zbrinjavanju hitnih stanja i smanjivanje potrebe za liječničkim timovima kroz proširenje kompetencija medicinskih sestara/tehničara.

Ukupna bespovratna sredstva: 13.272.280,84 €

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 35.436,99 €

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 1.240.294,64 €

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva: ustanove

Rok za podnošenje projektnih prijava: 31.12.2024.

Više informacija i način prijave na poziv na OVOJ poveznici.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content