Prvi poziv za podnošenje prijedloga ESF inicijative za društvene inovacije

Europska mobilnost i socijalna uključenost mladih u nepovoljnom položaju koji nisu zaposleni, ne obrazuju se ili ne obučavaju se (NEETs).

Cilj ovog Poziva je pomoći državama članicama da integriraju ALMA-u u svoje ESF+ programe, pilotiranjem ili povećanjem tipa operacija ALMA-e. 

ALMA (Aim-Learn-Master-Achieve) inicijativa je aktivne inkluzije za osnaživanje najranjivijih mladih ljudi u dobi od 18 do 29 godina koji nisu u obrazovanju, zaposlenju ili obuci (NEETs), primjenom prilagođenog pristupa za njihovu podršku pronaći posao i integrirati se u društvo.

ALMA ovim mladim ljudima nudi savjetovanje u njihovoj matičnoj zemlji nakon čega slijedi iskustvo učenja vezano uz posao pod nadzorom u drugoj državi članici EU-a, s ciljem podrške njihovoj integraciji u tržište rada i društvo u matičnoj zemlji. 

Poziv također doprinosi ciljevima Europske godine vještina 2023., promičući širenje vještina koje osnažuju ljude da se uspješno nose s promjenama na tržištu rada i da se u potpunosti uključe u društvo.

Republika Hrvatska je predvidjela financiranje ALMA projekata iz nacionalne omotnice za ESF+ u razdoblju 2021. – 2027.

Poziv traje od 15. prosinca 2022. do 15. ožujka 2023. godine.

Više informacije možete pronaći na OVOJ poveznici.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content