Usvojen je Program Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027.

Nakon što je u kolovozu usvojen Sporazum o partnerstvu, sad je usvojen i Program Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027., financijski najizdašniji Program unutar Kohezijske politike u novom financijskom razdoblju iznosa od 5,2 milijarde eura.

Program Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027. postavlja ciljeve i prioritete za učinkovito korištenje Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda za razdoblja 2021. – 2027. Glavni cilj je ojačati gospodarstvo, poduprijeti digitalnu i zelenu tranziciju, digitalizirati javnu upravu, poboljšati povezanost u cijeloj RH i ojačati kvalitetu života stanovništva.

U izradi Programa sudjelovali su svi relevantni hrvatski dionici te predstavnici svih dijelova hrvatskog društva. Osnovale su se radne skupine koje su uključivale predstavnice nacionalne te regionalne i lokalne razine kao i predstavnike gospodarskih i socijalnih partnera, civilnog društva, akademske i znanstvene zajednice, koji su sudjelovali u nizu sastanaka radnih skupina i putem održanih sjednica.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content