Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, nacionalni dopunski program u vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj za 2023. godinu

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske na temelju članka 7. Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, broj 83/22) raspisuje

Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, nacionalni dopunski program u vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj za 2023. godinu


1. Pravo podnošenja prijava na temelju ovog Poziva imaju sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na području Republike Hrvatske. 

2. Ruksak (pun) kulture je umjetničko-edukativni program vezan uz umjetnost i kulturu, a u hrvatskim vrtićima i školama provodit će ga stručnjaci različitih umjetničkih područja (književnici, likovni, kazališni, glazbeni, plesni, filmski i drugi umjetnici te studenti umjetničkih akademija ili drugih fakulteta koji pokrivaju predmetne djelatnosti) koje program Ruksak (pun) kulture uključuje.

3. Predloženi programi i/ili radionice trebaju pokrivati područja izvedbenih umjetnosti, vizualnu i filmsku umjetnost, književnost i kulturnu baštinu.

Cilj je Poziva razvoj programa Ruksak (pun) kulture, nacionalnog dopunskog programa potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama na području cijele Republike Hrvatske.

Pravo podnošenja prijava na temelju ovog Poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi i udruge te pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi.

Isti predlagatelj može podnijeti najviše dvije prijave. Za svaki pojedini program i/ili radionicu potrebno je ispuniti zasebnu e-prijavnicu.

Prijave se podnose u elektroničkom obliku na online obrascu br. 23 (e-prijavnici) naziva Prijavnica za program Ruksak (pun) kulture za 2023. godinu, koji je dostupan na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija (https://eprijavnice.min-kulture.hr/e-pisarnica).

Prijave se podnose u razdoblju od 11. studenog 2022. do 12. prosinca 2022. godine do 17 sati.

Više o navedenom Pozivu putem OVE poveznice.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content