UNWTO i u 2022. godini bira najbolja turistička sela

Ministarstvo turizma i sporta poziva sve zainteresirane da se prijave na izbor UN-ove Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za „Najbolja turistička sela“ do 15. lipnja 2022. godine putem mail adrese mintcz@mints.hr

Inicijativa UNWTO-a „Najbolja turistička sela“ pokrenuta je 2021. godine u okviru aktivnosti unapređivanja uloge ruralnog turizma, a države članice UNWTO-a pozvane su prijaviti do tri kandidata/sela (općine) koji će predstaviti svoja mjesta kao pokretače održive promjene u socijalnom, gospodarskom i okolišnom aspektu.
 
Inicijativa uključuje tri stupa i dvije nagrade i to:

  1. Oznaku „Najbolja turistička sela UNWTO-a“, koja će se dodijeliti selima koja su izvanredan primjer destinacije ruralnog turizma te koja su predana održivosti u svim oblicima – ekonomskoj, društvenoj i okolišnoj. 
  2. Program nadogradnje „Najbolja turistička sela UNWTO-a“, koji će koristiti brojnim selima koja ne ispunjavaju u potpunosti kriterije za dobivanje oznake. Ta će sela dobiti potporu od UNWTO-a i njihovih partnera u radu na problematičnim područjima. 
  3. Mrežu „Najbolja turistička sela UNWTO-a“, koja će pružiti prostor za razmjenu iskustava i dobrih praksi, učenje i stvaranje novih prilika za razvoj, a uključivat će predstavnike sela kojima je UNWTO dodijelio oznaku „Najbolje turističko selo“, sela koja sudjeluju u Programu nadogradnje (točka 2.), kao i stručnjake, partnere iz javnog i privatnog sektora angažirane u promicanju turizma za ruralni razvoj.

Sve potrebne informacije o natječaju mogu se pronaći na OVOJ poveznici.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content