Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavljuje Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini

Pozivaju se svi zainteresirani prihvatljivi podnositelji na dostavu zahtjeva za sufinanciranje projekata koji će poticati ili pridonositi boljem obavljanju kako komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, tako i aktivnosti na realizaciji svih drugih projekata koji će pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave. 

Sredstva za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2022. godinu, a ukupni prihvatljivi troškovi pojedinog projekta sufinanciraju se maksimalno u Javnim pozivom definiranom postotku prema stupnju razvijenosti (prema Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti (Narodne novine, broj 132/17), odnosno do najviše 400.000,00 kuna.

Rok za podnošenje zahtjeva je 20 dana od objave poziva odnosno do 1. lipnja 2022. godine.

Više o otvorenom Javnom pozivu moguće je vidjeti preko OVE poveznice.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content