ODRŽANA 2. SJEDNICA PARTNERSKOG VIJEĆA BBŽ

U četvrtak 12. svibnja 2022. godine održana je 2. sjednica Partnerskog vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj je predstavljen  nacrt Plana razvoja Bjelovarsko-bilogorske županije za razdoblje 2022. do 2027. godine.

Uvodnu riječ na sjednici održale su dožupanica Marija Jungić i v.d. ravnateljica Javne ustanove Razvojne agencije BBŽ Snježana Bogović Bradvica nakon čega je Sanja Maleković iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) predstavila nacrt Plana razvoja Bjelovarsko-bilogorske županije za razdoblje 2022. do 2027. godine.

Predstavljeni strateški  dokument rezultat je kontinuirane i dinamične suradnje javnog, privatnog i civilnog sektora te  tijela JLP(R)S, gospodarskih subjekata, znanstvene zajednice,  socijalnih partnera i OCD-a.

Tijekom procesa izrade izrađene su tri ključne analize (Analiza stanja, SWOT analiza i Analiza potreba i potencijala) na osnovu kojih je definran strateški okvir,  alat za ostvarivanje vizije razvoja Županije.

U viziju su utkana prioritetna područja javnih politika Županije u razdoblju do 2027. godine: društveni sustav i kvaliteta života, konkurentnost i inovativnost gospodarstva, sigurnost i očuvanost životnog prostora te stavljen naglasak ljudske, prirodne i kulturne potencijale županije osiguravanjem učinkovitog i djelotvornog upravljanja razvojem.

Nakon kratke rasprave članova Partnerskog vijeća BBŽ nacrt Plana razvoja jednoglasno je usvojen. Slijedeći korak je proces e-Savjetavnja tijekom kojeg će predstavnci zainteresirane javnosti imati priliku dati svoj komentar na predstavljeni dokument nakon čega će biti predstavljen Županijskoj skupštini kao temeljni strateški dokument razvoja Županije.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content