Predstavljen Plan industrijske tranzicije Panonske Hrvatske

Na završnoj konferenciji koja je održana  u Tehnološkom centru u Virovitici  predstavljen je Plan industrijske tranzicije Panonske Hrvatske, strateški dokument Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ministrica Nataša Tramišak naglasila je da je Plan industrijske tranzicije rezultat  zajedničkog rada  s gospodarstvenicima koji su iskazali veliki interes za sudjelovanje u samom procesu izrade Plana tranzicije gospodarstva i daljnjem procesu uključivanja u regionalne lance vrijednosti s ciljem povećanja konkurentnosti gospodarstva Panonske Hrvatske.

Istaknuto je da Panonska Hrvatska ima osigurana sredstva u fondovima Europske unije za razdoblje 2021. – 2027. u vrijednosti od 200 milijuna eura. Pozivi za poduzetnike raspisivat će se za pet strateških grana: poljoprivreda, prehrambena, metaloprerađivačka i drvoprerađivačka industrija, informacijsko-komunikacijske tehnologije i kontinentalni turizam. Prilika je to za značajan iskorak u rastu i razvoju  gospodarstva Panonske Hrvatske te umrežavanje malih , srednjih i  velikih poduzetnika u prioritetnim gospodarskim granama.

Veliki broj poduzetnika s područja Bjelovarsko-bilogorske županije u industrijskoj tranziciji vidi priliku za vlastiti rast i razvoj te osvajanje novih tržišta što je vidljivo po velikom broju prijavljenih poduzetnika u sva 4 regionalna lanca vrijednosti.

U cijelom procesu izrade Plana Industrijske tranzicije Panonske Hrvatske  sudjelovala je i Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content