Konferencija o industrijskoj tranziciji hrvatskih regija

Dana 29. travnja 2022. godine u Osijeku u prostoru Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek održana je „Konferencija o industrijskoj tranziciji hrvatskih regija“ koja je okupila dionike iz javnog i privatnog sektora, s ciljem predstavljanja planova za industrijsku tranziciju te dosadašnjih iskustava i projekata koji će biti uključeni u Industrijsku tranziciju Hrvatske.
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nositelj je procesa industrijske tranzicije NUTS 2 regija u koji su uključene Jadranska, Sjeverna i Panonska Hrvatska. Cilj provedbe industrijske tranzicije je jačanje regionalne konkurentnosti kroz aktivnosti pametne specijalizacije i jačanja pozicije regionalnog gospodarstva u globalnim lancima vrijednosti.
Konferencija je obuhvaćala niz stručnih izlaganja kao i panel raspravu o važnosti industrijske tranzicije za Panonsku Hrvatsku.
Program konferencije obuhvaćao je predstavljanje planova za industrijsku tranziciju te rezultata mapiranja dionika regionalnih lanaca vrijednosti, važnost industrijske tranzicije za Panonsku Hrvatsku (panel rasprava), predstavljanje iskustava, planova i projekata koji će biti uključeni u Industrijsku tranziciju Hrvatske te prezentacija iskustva drugih zemalja Europske unije u procesu industrijske tranzicije s naglaskom na iskustvo Slovenije.
V.d. ravnateljica Javne ustanove Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije gđa. Snježana Bogović Bradvica sudjelovala je u predstavljanju iskustava, planova i projekata koji će biti uključeni u Industrijsku tranziciju Hrvatske ispred Bjelovarsko-bilogorske županije.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content