Dječji vrtić “Palčica” u Rovišću odgovara na interes roditelja za produženo radno vrijeme

U Općini Rovišće 25. siječnja 2021. održana je informativno-edukativna radionica.

Radi se o radionici koju su održali djelatnici Javne ustanove Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije sa svrhom upoznavanja nazočnih sa pozivom UP.02.2.2.16. „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.

U sklopu poziva omogućeno je produženo radno vrijeme dječjih vrtića, i to minimalno dva sata dnevno, a nastavno na produženo radno vrijeme iz projekta je moguće potraživati financijska sredstva za rad djelatnika tijekom produženog radnog vremena, razvijati posebne programe, i educirati djelatnike. Prijava je moguća od 2. veljače, u iznosu od 500.000 do 6.000.000 kuna.

Rad Dječjeg vrtića „Palčica“ u Rovišću nadogradnjom je ispunio potrebe roditelja za povećanim kapacitetom. Vrtić tako trenutno pohađa preko 80 djece, a zbog različitih smjena roditelja i predškolske grupe koja će od slijedeće školske godine biti još veća, ukazuje se potreba za produljenjem radnog vremena vrtića za dodatna četiri sata, kao i razvojem novih programa koji će biti ponuđeni djeci.

Predstavnici Javne ustanove Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije nakon predstavljanja Poziva detaljno su odgovorili na sva postavljena pitanja vezana za rokove do kojih je potrebno ishođenje dokumentacije, način podnošenja prijava te sva ostala pitanja vezana probleme iz prethodnog natječaja te uz novi natječaj, kojem je cilj kroz produljenje radnog vremena dječjih vrtića s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content