U Općini Veliki Grđevac sve veća potreba za povećanjem kapaciteta i produljenjem radnog vremena vrtića

U Općini Veliki Grđevac 22. siječnja 2021. održana je informativno-edukativna radionica.

Radi se o radionici koju su održali djelatnici Javne ustanove Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije održali sa svrhom upoznavanja nazočnih sa pozivom UP.02.2.2.16. „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.

U sklopu poziva omogućeno je produženo radno vrijeme dječjih vrtića, i to minimalno dva sata dnevno, a nastavno na produženo radno vrijeme iz projekta je moguće potraživati financijska sredstva za rad djelatnika tijekom produženog radnog vremena, razvijati posebne programe, i educirati djelatnike. Prijava je moguća od 2. veljače, u iznosu od 500.000 do 6.000.000 kuna.

Rad Dječjeg vrtića „Slatki potok“ u Velikom Grđevcu trenutno se odvija u prostoru Osnovne škole Mate Lovraka. S obzirom na sve veći interes roditelja s područja općine, u procesu je izrada projektno-tehničke dokumentacije koja će biti osnova za prijavu izgradnje nove zgrade vrtića na nekom od nadolazećih natječaja. U međuvremenu su mješovite grupe koje su trenutno upisane raspoređene u školi, a kroz predmetnu prijavu želja je već sad omogućiti produženi rad vrtića kako bi se roditeljima koji rade u popodnevnim satima omogućio boravak djece u vrtiću.

Predstavnici Javne ustanove Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije nakon predstavljanja Poziva detaljno su odgovorili na sva postavljena pitanja vezana za rokove do kojih je potrebno ishođenje dokumentacije, način podnošenja prijava te sva ostala pitanja vezana probleme iz prethodnog natječaja te uz novi natječaj, kojem je cilj kroz produljenje radnog vremena dječjih vrtića s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content