Ivanska priprema nastavak projekta produljenog rada dječjeg vrtića

Djelatnici Javne ustanove Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije održali su informativno-edukativnu radionicu u Općini Ivanska 19. siječnja 2021. godine. Radi se o radionici čija je svrha bila upoznati nazočne sa pozivom UP.02.2.2.16. „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.

U sklopu poziva omogućen je produženo radno vrijeme dječjih vrtića, i to minimalno dva sata dnevno, a nastavno na produženo radno vrijeme iz projekta je moguće potraživati financijska sredstva za rad djelatnika tijekom produženog radnog vremena, razvijati posebne programe, i educirati djelatnike. Prijava je moguća od 2. veljače, u iznosu od 500.000 do 6.000.000 kuna.

Dječji vrtić Ivanska na prethodnom je pozivu uspješno prijavio projekt „Dobar dan vrtiću!“, u iznosu gotovo 760.000,00 kuna. U sklopu istog razvili su tri nova programa, educirali 3 odgojiteljice i zaposlili jednu novu odgojiteljicu, te opremili vrtić novom didaktičkom, audio, video i informatičkom opremom, kao i dijelom novog namještaja.

Predstavnici Javne ustanove Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije nakon predstavljanja Poziva detaljno su odgovorili na sva postavljena pitanja vezana za rokove do kojih je potrebno ishođenje dokumentacije, način podnošenja prijava te sva ostala pitanja vezana probleme iz prethodnog natječaja te uz novi natječaj, kojem je cilj kroz produljenje radnog vremena dječjih vrtića s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content