U Slavonskom Brodu predstavljene Nove prilike za financiranje projekata sredstvima EU fondova

Cilj ovog događanja bio je informirati zainteresiranu javnost o mogućnostima financiranja projekata sredstvima EU fondova iz nove financijske perspektive 2021.-2027. te pružiti informacije o iskustvima dosadašnjeg korištenja sredstava iz EU fondova.

Tijekom događanja, djelatnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavili su i programe Kohezijske politike: Konkurentnost i kohezija 2021.-2027., Integrirani teritorijalni program 2021.-2027., Europski socijalni fond plus, kao i Industrijsku tranziciju regija, ITU Mehanizam te vidljivost u Višegodišnjem financijskom okviru 2021.-2027.

Ravnatelj Uprave za informacijsko-telekomunikacijske sustave Ministarstva Davor Huška istaknuo je kako je „u pripremi i novi javni poziv za Fond za sufinanciranje EU projekata, gdje vam državni proračun preko Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU pomaže da svoj udio u sufinanciranju EU fondova olakšate kroz ova sredstva“.

Također, prisutnima se obratio i Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te naglasio kako su EU projekti promijenili sliku ne samo Hrvatske nego posebno općina, gradova i županija i da se doista vidi promjena u periodu prije i nakon ulaska u Europsku uniju te kako su ovakve konferencije jako bitne jer dobijemo inpute i usmjeravanja te znamo što očekivati.

Sljedeći informativni događaj EU FONDOVI – Nove prilike 2021. – 2027.“ održat će se u utorak, 28. ožujka, u Pakracu.

Prijenos informativnog događaja možete poslušati OVDJE.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content