Objavljen prvi Poziv na dostavu projektnih prijedloga programa međuregionalne suradnje Interreg Europe 2021.-2027.

Na online događaju „Europe let’s cooperate!“, dana 5. travnja 2022. otvoren je i predstavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga programa međuregionalne suradnje Interreg Europe 2021.-2027. Poziv će biti otvoren do 31. svibnja 2022. godine do 12:00 sati. Projektni prijedlozi se podnose elektroničkim putem, a službeni jezik poziva je engleski.

Europska unija svojom kohezijskom politikom radi na smanjenju razlika u europskim regijama te promiče akcije koje imaju za cilj učiniti europski teritorij inovativnijim, održivijim i inkluzivnijim, čime se poboljšava kvaliteta života stanovnika.

Program Interreg Europe podržava razmjenu i prijenos iskustava, inovativni pristup i izgradnju kapaciteta među javnim tijelima i drugim relevantnim politikama organizacija diljem Europe s ciljem poboljšanja instrumenata politike regionalnog razvoja.

Ovo je prvi poziv za podnošenje projektnih prijedloga za projekte međuregionalne suradnje, a ciljevi projektnih prijedloga moraju biti u skladu s Kohezijskom politikom.

Vrijednost Poziva iznosi oko 130 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj uz stopu sufinanciranja do 80%.

Više informacija o navedenom pozivu moguće je vidjeti preko OVE poveznice.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content