Izmjena Općih uvjeta Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije

Odlukom o donošenju pravila za provedbu Fonda solidarnosti Europske unije – verzija 1.3. od 27. travnja 2022. godine – na snagu su stupili izmijenjeni Opći uvjeti Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije u kojima je izmijenjen članak 20., stavak 20.1. na način da sada glasi:

„Ugovor se ne može izmijeniti u svrhu ili s učinkom koji bi doveo u pitanje zaključke postupka dodjele bespovratnih financijskih sredstava, posebice provjeru prihvatljivosti projektnog prijedloga te postupanje u skladu s načelom jednakog postupanja. Iznose bespovratnih financijskih sredstava određenih Ugovorom moguće je iznimno izmijeniti, odnosno povećati ako za to postoje opravdani razlozi koje je Korisnik dužan obrazložiti prilikom podnošenja zahtjeva za izmjenu iznosa bespovratnih financijskih sredstava određenih Ugovorom, u skladu s važećim propisima koji uređuju postupke nabave.“ Više informacija OVDJE.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content