Poziv na dostavu projektnih prijedloga u sklopu M-ERA.NET-a za 2022. godinu

Dana 15. ožujka 2022. godine objavljen je novi Zajednički poziv za M-ERA.NET COFUND za 2022. godinu. U ovom pozivu sudjeluje 30 organizacija za financiranje iz 26 zemalja, uključujući i Republiku Hrvatsku koju u M-ERA.NET-u predstavlja Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Ukupni proračun ovog poziva iznosi približno 25 milijuna eura. 

M-ERA.NET COFUND za istraživanje i inovacije u području materijala i baterijskih tehnologija provodi zajedničke pozive za financiranje, podržavajući pri tome implementaciju Europskoga zelenog plana. Na taj način nastoji pridonijeti zelenoj tranziciji i digitalnoj transformaciji industrije u Europi i diljem svijeta. Rezultati transnacionalnih projekata koje financira M-ERA.NET trebaju pridonijeti primjenama vezanim uz čistu energiju i tehnologijama baterija poboljšavajući učinkovitost proizvodnih procesa, smanjujući upotrebu materijala i energetskih resursa te poboljšavajući svojstva materijala kao što je trajnost. Također se očekuje da se bave zdravstvenim primjenama materijala s naglaskom na napredne materijale i premaze.

Republika Hrvatska sudjeluje u ovom pozivu sa 150.000,00 eura.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja financirat će samo hrvatske projektne partnere u sklopu transnacionalnog konzorcija. Hrvatski projektni partner također može biti konzorcij prijavitelja (koji se sastoji od najmanje dvije pravne osobe) ili jedna pravna osoba.

Prijava projekata događa se u dvije faze.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga u prvoj fazi prijave (pretprijava) je 15. lipnja 2022. godine, do 12.00 sati po srednjoeuropskom vremenu (CET).

Rok za podnošenje projektnih prijedloga u drugoj fazi prijave je 17. studenoga 2022. godine, do 12.00 sati po srednjoeuropskom vremenu (CET).

Dijelite ovu objavu:
Skip to content