PILOT PROJEKT JAVNI POZIV

jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole


Središnji državni ured poziva jedinice lokalne samouprave s područja Republike Hrvatske za podnošenje prijava u okviru Pilot projekta javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave.

Prihvatljivi prijavitelji dužni su uz prijavu Središnjem državnom uredu dostaviti pisanu i ovjerenu Izjavu kojom se prijavitelji obvezuju u 2024. godini organizirati edukativne, kulturne i/ili sportske aktivnosti (Obrazac B) za djecu predškolske dobi i djecu od I. do IV. razreda osnovne škole, sukladno odredbama ovog Poziva.

Tekuće pomoći unutar općeg proračuna u ukupnom iznosu od 4.700.000,00 € kako slijedi prema grupama ovisno o ukupnom broju djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole u jedinicama lokalne samouprave:

Grupa 1 – Jedinice lokalne samouprave s više od 1.500 djece

• Osigurana sredstva za jedinice lokalne samouprave iznose 500.000,00 €

Grupa 2 – Jedinice lokalne samouprave između 1.499 djece i 400 djece

• Osigurana sredstva za jedinice lokalne samouprave iznose 840.000,00 €

Grupa 3 – Jedinice lokalne samouprave s 399 djece i manje

• Osigurana sredstva za jedinice lokalne samouprave iznose 3.360.000,00 €

Najviši iznos koji može biti odobren pojedinačnom prijavitelju:

• za Grupu 1 je 100.000,00 €
• za Grupu 2 je 50.000,00 €
• za Grupu 3 je 30.000,00 €

Prihvatljive aktivnosti su za djecu besplatne i odnose se na provođenje edukativnih, kulturnih i/ili sportskih aktivnosti. Ovime se želi osigurati dostupnost i priuštivost aktivnosti za djecu predškolske dobi i djecu od I. do IV. razreda osnovne škole kako bi se pružila podrška roditeljstvu kroz smanjenje financijskog tereta roditelja koji su suočeni s mnogobrojnim troškovima vezanim za odgoj i obrazovanje djece.

Poziv se vodi u modalitetu otvorenog trajnog poziva. Rok za podnošenje prijava istječe danom iscrpljenja raspoloživih financijskih sredstava, a najkasnije 15. lipnja 2024.

Više informacija može se saznati na OVOJ poveznici.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content