Obrtna sredstva za poljoprivredu – podrška vašem uspjehu!

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u suradnji s HAMAG-BICRO i APPRRR omogućili su provedbu financijskog instrumenta „Obrtna sredstva SP ZPP“, čija je provedba većim dijelom osigurana EU sredstvima (85% Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, 15% nacionalno sufinanciranje), a prijave za zajmove se zaprimaju i obrađuju po redoslijedu zaprimanja do iskorištenja dostupnih sredstava odnosno nema provedbe natječaja u klasičnom smislu.

Tko se može javiti?

OPG, obrt, trgovačko društvo, proizvođačka organizacija ili druga pravna osoba u kategoriji mikro, malih i srednjih subjekata gospodarstva.

Namjena zajmova

Financiranje obrtnih sredstava, odnosno financiranje troškova redovnog poslovanja kao što su gnojiva, pesticidi, sjemenski materijal, stočna hrana, životinje za tov, plaće, troškovi režija, plaća djelatnika i slično.

Uvjeti zajmova

Iznos zajma može biti u rasponu od 1.000- 25.000 EUR uz fiksnu kamatnu stopu od 0,50%. Rok otplate je do 3 godine, a za zajmove čija je otplata najmanje 2 godine moguće je ugovaranje počeka do 12 mjeseci. Naknada za obradu i izdavanje zajma nema!

Kome podnijeti prijavu

Prijave se podnose izravno HAMAG-BICRO-u putem sustava za on-line prijavu. Kako bi koristio sustav za on-line predaju zahtjeva poduzetnik se prvo treba registrirati i otvoriti svoj HAMAG-BICRO korisnički račun. Tada se kroz nekoliko ekrana na sustavu unosi podatke potrebne za popunjavanje prijave, a na zadnjem ekranu poduzetnik ima mogućnost odabrati dokumente koje će priložiti prijavi.

Mogu li ponovno zatražiti zajam ako sam već dobio ovaj zajam?

Ponovna prijava za novi zajam moguća je tek nakon otplate prvog zajma.

Informativni primjeri otplate zajmova

Uz odobrenje zajma na iznos od 1.000/10.000/25.000 EUR s uključenim maksimalnim rokom otplate od 3 godine i uz fiksnu kamatnu stopu od 0,5% te uključen poček od 1 godine, iznos koji je potrebno vratiti neće znatno financijski opteretiti poslovanje poduzetnika.

Primjer ugovorenih uvjeta zajma:

  • Poček:  12 mjeseci (4 kvartala)
  • Rok otplate s počekom: 36 mjeseci (12 kvartala)
  • Kamatna stopa: 0,50%
  • Naknada za obradu i izdavanje zajma: ne naplaćuje se

Više informacija na sljedećoj poveznici.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content