PRIJAVLJENO 6 PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U POZIVU „ZAŽELI“

Dana 11. svibnja 2022. godine otvoren je trajni poziv „Zaželi  – program zapošljavanja žena – faza III UP.02.1.1.16“ u sklopu kojeg Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike omogućava uključivanje na tržište rada i zapošljavanje teže zapošljivih žena unutar loklane zajednice.

Cilj poziva je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života i prevenciju prerane institucionalizacije krajnjih korisnika.

U travnju 2022. godine stopa nezaposlenosti u Bjelovarsko-bilogorskoj županija iznosila je 12,4%. Prema podacima HZZ PU Bjelovar na području županije evidentirano je  3.424 nezaposlenih osoba od čega su 1.924 žene, a 91,84% odnosno 1.767 pripadaju u skupinu žena najviše završenim srednjoškolskom razinom obrazovanja koje su ujedno i ciljana skupina ovog Poziva.

Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije održala je niz sastanaka s jedinicama lokalne samouprave, potencijalnim prijaviteljima kako bi zajednički definirali potrebe zajednice te pripremili projektni prijedlog sukladno Uputama.

Prijavljeno je 6 projetnih prijedloga čiji prijavitelji su jedinice loklane samouprave i Bjelovarsko-bilogoska županija koje su iskazale  potrebu za financiranjem aktivnosti u okviru ovog poziva kako bi omogućile zapošljavanje žena iz evidencije nezaposlenih  koje će svojim radom doprinijeti boljitku zajednice brigom  za starije i/ili nemoćne osobe u svojoj zajednici.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content