EUROSTARS – PRIJAVE POČINJU 10. VELJAČE 2023. GODINE

Eurostars je instrument financiranja koji podržava inovativna mala i srednja poduzeća i projektne partnere (velike tvrtke, sveučilišta, istraživačke organizacije i druge vrste organizacija) financiranjem međunarodnih istraživačko-razvojnih i inovacijskih projekata. Partnerstvo sufinancira Europska unija kroz Horizon Europe.

Za uspješnu prijavu za Eurostars potrebno je:

  • definirati svoju projektnu ideju;
  • surađivati na međunarodnoj razini, razmjenjujući stručnost;
  • razvijati proizvode, procese ili usluge koji se mogu lako komercijalizirati.

Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem, a uloga malih i srednjih poduzeća u partnerstvu mora biti značajna te moraju sudjelovati s minimalno 50% projektnih troškova. Ostali partneri mogu biti poduzeća ili druga vrsta organizacije ukoliko su prihvatljivi prijavitelji u svojoj državi članici programa.

Prihvatljive su sve djelatnosti iz svih sektorskih područja, a opravdani troškovi su troškovi plaća projektnog tima, amortizacija, troškovi vanjskih usluga, troškovi putovanja te ostali razvojni troškovi.

Predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci ili manje, a krajnji cilj je razvoj novog proizvoda, usluge ili procesa. Intenzitet financiranja za mikro i mala poduzeća je 60%, dok za srednja poduzeća iznosi 50%.

Projektne prijave moći će se podnositi od 10. veljače 2023. do 13. travnja 2023. godine centralno EUREKA Tajništvu (Bruxelles) na engleskom korištenjem projektne platforme.

Dana 09. veljače 2023. godine od 11-12 sati održat će se webinar na engleskom jeziku za potencijalne prijavitelje koji se mogu prijaviti na sljedećem linku.

Izvor: https://www.eurekanetwork.org/open-calls/eurostars-funding-programme-2023-call-4

Dijelite ovu objavu:
Skip to content