NOVOSTI

Daruvarske toplice

7.5 MILIJUNA KUNA ULAGANJA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE U DARUVARSKE TOPLICE U PROTEKLE DVIJE GODINE

Bjelovarsko-bilogorska županija konstantnim ulaganjima radi na podizanju standarda Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice.

dizalo Daruvarske toplice

Posljednji u nizu realiziranih projekata bila je ugradnja dizala u zgradi terapija Daruvarskih toplica, zajednički projekt Bjelovarsko-bilogorske županije i Ministarstva hrvatskih branitelja, vrijedan 1.2 milijuna kuna, pri čemu su Bjelovarsko-bilogorska županija i Daruvarske toplice izdvojile milijun kuna dok je Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinanciralo projekt sa 190 tisuća kuna. 

"U jednoj zgradi je smještajni dio, u drugoj terapijski dio. Put od jedne do druge vodi stepenicama, ljudi koji dobivaju rehabilitaciju uglavnom su sve teže pokretni i ta vertikalna komunikacija nam je bila neophodna. Stoga se zahvaljujem našoj Županiji koja nam je pomogla u nastojanju da svim nepokretnim pacijentima i onima smanjene pokretljivosti pružimo sve usluge koje imamo", rekla je v.d. ravnateljice Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice Stojanka Lukačin

Ugradnja dizala omogućila je da se s ulaganjima nastavi i dalje, i to u vidu uređenja prostora fizikalnih terapija u potkrovlju terapijske zgrade.

Projekt „Obnovimo put do zdravlja- uređenje prostora fizikalnih terapija Daruvarskih toplica“ je vrijedan 533 tisuće kuna, a Bjelovarsko-bilogorska županija prijavila ga je na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

"Očekujemo da ćemo od ukupne vrijednosti projekta dobiti 480 tisuća kuna. Namjera je obnoviti tavanski prostor čime bi se povećali kapaciteti za pružanje fizikalnih terapija. Ujedno se na taj način potiče gospodarstvo i zapošljavanje u gradu Daruvaru", istaknula je ravnateljica Javne ustanove Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije Slobodanka Čalić.

"Već niz godina Bjelovarsko-bilogorska županija nosi europske projekte kao glavni prijavitelj, a projekti su raznovrsni, od adaptacije bazena preko ugradnje dizala, a sada imamo i nešto novo, uređenje prostora koje će omogućiti proširenje zdravstvene djelatnosti. U ovoj situaciji u kojoj se nalaze sve zdravstvene ustanove, pa i Daruvarske toplice, Županija kao osnivač može i mora pomoći koliko je to moguće. Ako projekt bude prihvaćen, a nema razloga u to sumnjati, tada će naš udio u ukupnosti potpore biti preko 6 milijuna kuna europskih sredstava kroz ovih nekoliko godina", naglasio je župan Damir Bajs prilikom posjeta Daruvarskim toplicama.

Damir Bajs, Daruvarske toplice

Adresa 

Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije
P. Preradovića 4/1,
43000 Bjelovar

OIB: 76208735948

Kontakt

Email: info@jurabbz.hr
Tel. 043 225 999 
Fax 043 225 998

DIJELITE OVU STRANICU!

This web page was created with Mobirise