NOVOSTI

Sastanak regionalnih koordinatora i ministrice Tramišak

17. studenog 2020. godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, na čelu s ministricom Natašom Tramišak, organiziralo je sastanak s regionalnim koordinatorima na temu pripreme novog Višegodišnjeg financijskog okvira u koji će biti uključeni svi regionalni koordinatori 20 hrvatskih županija i Grada Zagreba, Mehanizam za oporavak i otpornost te akreditiranje regionalnih koordinatora. 

Na sastanku je sudjelovala i ravnateljica Javne ustanove Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije Slobodanka Čalić kojoj je tom prilikom ministrica uručila Odluku o produljenju statusa regionalnog koordinatora.

Jedna od temeljnih poruka odnosila se na ulogu regionalnih koordinatora u sljedećoj financijskoj perspektivi, a koji će biti uključeni u decentralizirane funkcije upravljanja EU fondovima. Na taj način regionalne koordinatore se usmjerava na ujednačeni rad i funkcioniranje kako bi bili produžene ruke ministarstva na regionalnoj razini te tako pridonijeli ravnomjernom regionalnom razvoju RH.

Ovaj susret u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU bio je prilika da regionalni koordinatori međusobno osvježe kontakte i stvore uvjete za daljnju međusobnu suradnju, jer je cilj da i oni međusobno budu u kontaktu te na taj način spajaju regije odnosno uistinu rade na regionalnom razvoju.

Izvor: https://razvoj.gov.hr/

Adresa 

Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije
P. Preradovića 4/1,
43000 Bjelovar

OIB: 76208735948

Kontakt

Email: info@jurabbz.hr
Tel. 043 225 999 
Fax 043 225 998

DIJELITE OVU STRANICU!

Created with Mobirise web theme