create your own web page for free

NOVOSTI

Radionica za izradu novog programskog dokumenta

Radionica za izradu novog programskog dokumenta za razdoblje 2021.-2027. za prekogranično područje Hrvatske i Mađarske

U srijedu 19. veljače 2020. u Križevcima, u prostoru Razvojnog centra i tehnološkog parka, održana je radionica za izradu novog programskog dokumenta Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska za novo financijsko razdoblje 2021.-2027.

Radionicu je organizirala Koprivničko-križevačka županija i Pannon europska grupacija za teritorijalnu suradnju (Pannon EGTC). Na radionicu su sudjelovali predstavnici Javne ustanove Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu s v.d. ravnateljicom Slobodankom Čalić, čelnici jedinica lokalne samouprave, predstavnici obrazovnih ustanova te poduzetnika.

Cilj ove radionice bio je proći analizu postojećeg stanja u dosadašnjoj prekograničnoj suradnji, iznošenje rezultata programa Interreg V-A Mađarska-Hrvatska te razmjena iskustava. U nastavku radionice uslijedilo je predlaganje tema i projekata od sudionika, kako bi se na temelju analize potencijalnih razvojnih mogućnosti došlo do izrade strateškog razvojnog dokumenta prekograničnog područja. Navedeni dokument u narednom će razdoblju biti preduvjet za zajedničku suradnju i financiranje zajedničkih razvojnih projekata. Radionicu su moderirali Zoltán Pámer iz Logframe Kft. i Marijana Sumpor iz Euro ekspertiza j.d.o.o.

- Javna ustanova Razvojna agencija BBŽ rado se odazvala na radionicu kao regionalni koordinator, posebice u vidu toga što pružamo savjetodavnu pomoć u pripremi i provedbi projekata javno-pravnim tijelima s područja županije. Prema našem dosadašnjem iskustvu, a i u odnosu na konkretne napomene današnjih sudionika radionice iz naše županije, znamo koja su područja i teme interesantne subjektima iz naše županije. Naši su prijedlozi na radionici išli upravo u tom smjeru, te se nadamo da će kao takvi doista biti uvršteni u ciljeve budućeg strateškog dokumenta kako bismo mogli ostvariti još veću pograničnu suradnju s Mađarskom, s čijim brojnim općinama i gradovima i naše općine i gradovi imaju prijateljske odnose i održavaju kontakte – rekla je Slobodanka Čalić .


Adresa 

Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije
P. Preradovića 4/1,
43000 Bjelovar

OIB: 76208735948

Kontakt

Email: info@jurabbz.hr
Tel. 043 225 999 
Fax 043 225 998

DIJELITE OVU STRANICU!