PROJEKTI

PROJEKT
„KORAK BLIŽE ZAPOSLENJU“

Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Bjelovar i Hrvatskom obrtničkom komorom - Obrtničkom komorom Bjelovarsko-bilogorske županije.


14.05.2018. godine potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Korak bliže zaposlenju“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Riječ je o projektu čija ukupna vrijednost iznosi 2.029.826,95 kn dok ukupno prihvatljivi troškovi iznose 1.981.239,17 kn.

Navedeni projekt je prijavljen na javni poziv „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ a čiji je nositelj Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije koja predstavlja i Tehničko tajništvo. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci, od 14. svibnja 2018. do 14. studenog 2020. godine.

Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom-Županijskom komorom Bjelovar i Hrvatskom obrtničkom komorom-Obrtničkom komorom Bjelovarsko-bilogorske županije.

Letak projekta Korak bliže zaposlenju

Opći cilj projekta je poticanje poduzetničke kulture u društvu radi rasta i rasta poduzetništva i obrtništva te povećanja stope samozapošljavanja i zapošljavanja.

Specifični ciljevi projekta su „Jačanje kompetencija i povećanje (samo)zapošljivosti dionika na tržištu rada na području Bjelovarsko-bilogorske županije“ te „Jačanje kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Bjelovarko-bilogorske županije“.

Sve aktivnosti navedene u projektu, usmjerene su tržišno orijentiranom pristupu zapošljavanja, što posljedično pridonosi smanjenju broja nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina na području BBŽ, mijenjanju slike gospodarstva BBŽ i ostvarivanju osnove strategije Europa 2020.

Kroz projekt predviđeno je:

 • održavanje 5 programa osposobljavanja / usavršavanja za nezaposlene pripadnike ranjivih skupina što uključuje:
     •  osposobljavanje za poslove računalnog operatera  
     •  osposobljavanje za poslove samostalnog knjigovođe
     •  osposobljavanje za obavljanje poslova montera suhe gradnje
     •  osposobljavanje za poslove operatera CNC tokarilicom i CNC glodalicom     
     •  usavršavanje za poslove AutoCAD specijaliste 
 • održavanje edukacija kojima je cilj jačanje svijesti o poduzetništvu i obrtništvu
 • pružanje potpore samozapošljavanju dodjelom potpore male vrijednosti u iznosu od 1.120.000,00 kn
 • savjetovanje članova LPZ-a kroz radionice na temu razvoja i upravljanja partnerstvom
 • ulaganje u tehničke kapacitete
 • pružanje podrške, savjeta i informacija o mogućnostima financiranja (HOK i HGK)
Korak bliže zaposlenju

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Izvršene aktivnosti

Osposobljavanje za poslove AutoCAD specijalista

U razdoblju od 22.10.2019. do 02.06.2020. održane su edukacije za polaznike osposobljavanja za AutoCAD specijaliste u prostorijama Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar (Pučko otvoreno učilište) na adresi Vladimira Nazora 5a u Bjelovaru. Polaznici su u tom razdoblju usvojili osnovne principe CAD rada te uporabe AutoCAD sučelja. Također, naučili su 2D/3D projektiranje kroz četiri glavna modula:

• Modeliranje dijelova (pozicija), parametarsko oblikovanje punih tijela
• Modeliranje sklopova, dovođenje u međusobnu vezu i usklađivanje komponenti koje sačinjavaju sklop 
• Površinsko modeliranje
• Izrada 2D dokumentacije dijelova i sklopa na bazi modela dijelova i sklopa 

Po završetku predavanja polaznici su imali završnu provjeru znanja nakon koje im je izdano Uvjerenje o osposobljavanju/usavršavanju.

Osposobljavanje za poslove samostalnog knjigovođe

U razdoblju od 22.7.2019. do 13.2.2020. održane su edukacije za polaznike osposobljavanja za poslove samostalnog knjigovođe u prostorijama Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar (Pučko otvoreno učilište) na adresi Vladimira Nazora 5a u Bjelovaru. Polaznici su naučili knjižiti u poslovne knjige sve nastale promjene imovine, kapitala, obveza, prihoda, rashoda.

Po završetku predavanja polaznici su imali završnu provjeru znanja nakon koje im je izdano Uvjerenje o osposobljavanju/usavršavanju.

samostalni knjigovođe

Osposobljavanje za poslove računalnog operatera

U razdoblju od 7.8.2019. do 11.11.2019. održane su edukacije za polaznike osposobljavanja za poslove računalnog operatera u prostorijama Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar (Pučko otvoreno učilište) na adresi Vladimira Nazora 5a u Bjelovaru. Polaznici su u tom razdoblju savladali korištenje računala i upravljanje datotekama, upoznali su se s osnovama Microsoft office paketa gdje su obrađivali tekst, radili prezentacije i izračunavali u Excel-u.

Po završetku predavanja polaznici su imali završnu provjeru znanja nakon koje im je izdano Uvjerenje o osposobljavanju/usavršavanju.

Pružanje potpore samozapošljavanju:
dodjela potpore malih vrijednosti

Temeljem Programa dodjele potpora male vrijednosti za samozapošljavanje u sklopu projekta „Korak bliže zaposlenju“ odobrenog u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine, Javna ustanova Razvojna agencija BBŽ dodijelila je 11 potpora male vrijednosti u iznosu od 844.791,24 kn.

B MONTING j.d.o.o.

Istraživanjem tržišta vlasnik je uvidio potrebu za pokretanjem vlastitog posla obzirom da su rezultati pokazali kako na tržištu nema dovoljno izvođača radova u građevini u odnosu na veliku potražnju za istima. Poduzeće pruža građevinske usluge gradnje stambenih i nestambenih zgrada te usluge završnih radova te popravaka oštećenja koja su nastala korištenjem zgrade. Cilj mu je uvesti inovativni tehnološki proces projektiranja i obrade drvne građe, proces koji se u BBŽ-u još uvijek ne nudi. Naime, radi se o CNC stroju, čime je 3D-CAD/CAM proizvodni proces, odnosno obrada drva u potpunosti zaokružen i automatiziran proces.

Studio SMART, obrt za njegu i održavanje tijela

Studio SMART je rezultat ljubavi prema pokretu, rođene već u vrtićkim danima; i gotovo 20-godišnjeg iskustva vlasnice Kristine Genov kao instruktorice plesa, pilatesa i joge. Metode se isprepliću po potrebi, od rehabilitacijskih do plesnih kombinacija pokreta te je tako stvoren jedinstven, individualiziran i precizan pristup rada prema klijentima. Studio se nalazi u centru grada Bjelovara, u ulici J.J. Strossmayera 4.

SOMAFLOW

Nakon što je uspio riješiti svoje probleme, vlasnik Staša odlučio je otvoriti studio i pomoći drugima da AEQ metodom®️ pomognu sebi i unaprijede svoj život.
AEQ metoda®️ omogućava razumijevanje i detekciju uzroka stanja te kroz pravilno izvedene AEQ®️somatske pokrete koje imaju karakter dinamičke meditacije, osobe postižu napredak u obliku povećanog osjećaja koji im onda omogućava lakše i ugodnije kretanje prilikom rada, bavljenja sportom i svakodnevnim aktivnostima.  

ALL4U

Na ideju o pokretanju posla vlasnica Branislava došla je kroz osobno iskustvo i bolest koja joj je dijagnosticirana 2016. godine. U svom istraživanju kako samostalno pobijediti rak grlića maternice naišla je na bezbroj prirodnih tj. alternativnih načina. To iskustvo bolesti, liječenja i konačno ozdravljenja dovelo ju je do razmišljanja kako proizvode od konoplja (CBD proizvode) približiti široj javnosti. Službena web stranica: https://all4u.hr/

PIXELIO, obrt za web dizajn

Nakon što je 2014. godine završio studij Multimedije, oblikovanja i primjene u Varaždinu i kroz stečeno iskustvo osnove grafičkog i web dizajna na istom, vlasnik Matej Trošćan odlučio se dodatan trud uložiti u samostalno učenje i napredovanje kako bi mogao raditi posao u kojem je uživao. Nakon višegodišnjeg rada u tvrtci koja se bavi web dizajnom shvatio je da je vrijeme za pokretanje vlastitog obrta.

Službena web stranica: https://pixelio.hr/.

Fast food MiNiLu

Ideja o pokretanju vlastitog posla, vlasnicima Robertu i Nini (Anić) Čalić došla je obzirom na postojeće iskustvo u području pripreme i usluživanja hrane, kao i želje da se s djecom vrate u Hrvatsku nakon pet godina boravka u Munchenu.

Svoje proizvode nude u postojećem objektu na već poznatoj lokaciji u centru grada Daruvara. Osim ponude unutar objekta, hranu nude uz dostavu na kućnu adresu u Daruvaru i bližoj okolici grada. Jelovnik je sastavljen kako bi zadovoljio potrebe i želje svih skupina kupaca; klasična ponuda hrane (pizza, burgeri, kebab,…) i malo drugačiji menu (vegetarijanski menu, „napravi svoju pizzu“, hrana iz BIO uzgoja) za one koji žele isprobati nešto novo.

Mooz Colors TC

Nakon dugogodišnjeg iskustva u poslu na području SAD-a, vlasnica Tamara Wright odlučila je svoj potencijal i kreativnost iskoristiti u Gradu Bjelovaru. Sa završenom školom za dizajnera interijera i usavršavanjem vezanim za tehnologiju boje i lakova preuzela je distribuciju ekskluzivnih boja i lakova na području Republike Hrvatske, u dogovoru s tvrtkom Mooz Colors iz Stuttgarta. Kaže kako ju je fascinirala jednostavnost apliciranja njihovih proizvoda, velika paleta boja (960 nijansi) te činjenica kako je konkurencija na hrvatskom tržištu vrlo mala.

Ističe kako je istraživanjem tržišta došla do zaključka da poduzeće ima velike šanse za uspjeh. Kao potencijalne korisnike/kupce navela je građevinske tvrtke, dizajnere, izvođače radova kao i privatne osobe. Također, planira pružati usluge savjetovanja o uređenju interijera i eksterijera.

Više ne: https://www.zvono.eu/novo-u-bjelovaru-odsad-se-i-u-bjelovaru-mogu-nabaviti-najsuvremenije-boje-mooz-colors--420

Miki Maus j.d.o.o.

Potaknuta činjenicom kako u Gradu Bjelovaru postoji potreba za mjestom zabave i okupljanja djece, vlasnica Ana Šenk odlučila je uz pomoć potpora male vrijednosti pokrenuti vlastiti posao i otvoriti igraonicu i rođendaonicu.

Igraonica ima raznovrsnu ponudu društvenih igara, radionica i sportskih aktivnosti kao i uslugu animatora za djecu. Nadalje, rođendani se organiziraju po želji djeteta odnosno u temi po njihovom izboru. Igraonica / rođendaonica se nalazi na adresi Jurja Haulika 3 u Bjelovaru.


CVRČAK – OBRT ZA KREATIVNE I ZABAVNE USLUGE

Od 18. studenog 2019. godine mali Čazmanci moći će svoje slobodno vrijeme, prije i nakon škole, provoditi samostalno ili u društvu svojih prijatelja u novoj igraonici smještenoj u prostorijama DVD-a Čazma. Osim toga, vlasnica Dora Popilovski planira osnovati dječji klub pričanja i stvaranja priča, kao i malog kazališta lutaka te ostalih izvanškolskih sadržaja za djecu. Igraonica će u svom prostoru nuditi kreativne radionice, didaktičke igre i proslave rođendana.

Uvelike je pri samom otvaranju pomogao Grad Čazma time što su osigurali korištenje prostora DVD-a Čazma bez naknade i bez režijskim troškova, što je u skladu s ciljevima „ Lokalnog programa za mlade Grada Čazme 2018.-2022.“.

CHIC BEAUTY ROOM

Mlade bjelovarčanke Ana Marija Posavac i Maja Knežić iskoristile su potpore male vrijednosti koje je nudila Javna ustanova razvojna agencija BBŽ kako bi ispunile svoju dugogodišnju želju i otvorile salon ljepote. Salon u ponudi ima kompletnu njegu lica, depilaciju, solarij, ugradnju trepavica, njegu i uređenje noktiju, šminkanje za sve prigode kao i mnoge druge kozmetičke usluge. „Chic beauty room“ nalazi se na adresi Ivana Viteza Trnskog 9a u Bjelovaru.

Projekt Korak bliže zaposlenju

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda .
Dodjela potpore male vrijednosti sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Adresa 

Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije
P. Preradovića 4/1,
43000 Bjelovar

OIB: 76208735948

Kontakt

Email: info@jurabbz.hr
Tel. 043 225 999 
Fax 043 225 998

DIJELITE OVU STRANICU!

Made with Mobirise