NOVOSTI

Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti

Pokrenut ciklus ulaganja u Medicinsku školu od preko 62 milijuna kuna

U subotu 3. listopada 2020. održana je početna konferencija projekta Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar.

Radi se o projektu kojim će Medicinskoj školi, koja je proglašena regionalnim centrom kompetentnosti u zdravstvu, biti osigurano 28. 28.852.446,81 kuna za aktivnosti uspostava rada Regionalnog centra kompetentnosti, razvoja novih zanimanja i programa, usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika i mentora, te promociju strukovnih zanimanja i Regionalnog centra kompetentnosti, a u kojem je Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije sudjelovala u pripremi projekte prijave.

Svrha ovog projekta je uspostaviti programske i kadrovske uvjete u RCK Medicinske škole Bjelovar kako bi se učenicima i odraslim polaznicima unaprijedile mogućnosti za učenje temeljeno na radu, te stručno usavršavanje nastavnika i mentora ciljem pružanja relevantnih praktičnih vještina učenicima i odraslim polaznicima u strukovnom obrazovanju, radi povećanja mogućnosti za ulazak na tržište rada.

S obzirom da se radi o ustroju praktički nove ustanove, prva aktivnost bit će upravo uspostava rada kroz donošenje osnovnih akata, uspostavu partnerske suradnje s brojim ustanovama. 13 je partnera u projektu. To su Bjelovarsko-bilogorska županija, Medicinska škola Osijek, Srednja škola Koprivnica, Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrija Štampar, Srednja medicinska škola Slavonski Brod, Tehnička škola Virovitica, Veleučilište u Bjelovaru, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Projekt jednako razvoj d.o.o., Pučko otvoreno učilište Algebra, Hrvatska komora medicinskih sestara, CRIDENS d.o.o., Učilište za obrazovanje odraslih IDEM. Svi će oni svojim specifičnim znanjima doprinijeti uspostavi rada, proći usavršavanja za vođenje centra, razvijati daljnju suradnju.

Ovim projektom omogućit će se sveobuhvatno financiranje strukovnog obrazovanja u zdravstvenom sektoru, i to u iznosu od ukupno preko 62 milijuna kuna, s obzirom da je Projekt Uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar nastavak na infrastrukturni projekt vrijedan 33,5 milijuna kuna u kojem će se omogućiti dogradnja i opremanje zgrade Regionalnog centra kompetentnosti, te rekonstrukcija i uređenje dijela postojeće zgrade Medicinske škole.

Adresa 

Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije
P. Preradovića 4/1,
43000 Bjelovar

OIB: 76208735948

Kontakt

Email: info@jurabbz.hr
Tel. 043 225 999 
Fax 043 225 998

DIJELITE OVU STRANICU!

Page was designed with Mobirise templates