NOVOSTI

panEU Hackathon #EUvsVirus

Europska komisija u uskoj suradnji sa zemljama članicama Europske unije organizira paneuropski hackathon #EUvsVirus s ciljem povezivanja civilnog društva, inovatora, partnera i investitora diljem Europe radi razvoja inovativnih rješenja za izazove vezane uz koronavirus. 

EUvsVirus

Cilj je inicijative zajedničko razvijanje inovativnih rješenja kao što su npr. visoke tehnologije, niske tehnologije, hardver, softver rješenja i slično, koristeći biotehnologiju, digitalnu tehnologiju, društvenu znanost i druge domene inovacija. Događaj je otvoren europskoj zajednici inovatora, start-up-ova, proizvođača, trgovaca, javnih i privatnih kupaca, krajnjih korisnika i ostalim dionicima inovacijskog ekosustava. Opća svrha je uskladiti i povezati inovatore, partnere, kupce širom Europe u korist bavljenja neposrednim problemima krize (npr. brza proizvodnja opreme, povećanje proizvodnih sposobnosti, prijenos znanja i rješenja iz jedne zemlje u drugu) na raznim tehnološkim poljima. 

Predviđen je razvoj prototipova i rješenja u 6 područja (podijeljenih u 37 izazova): 


  1. Zdravlje i život

  2. Poslovni kontinuitet

  3. Socijalna i politička kohezija

  4. Rad i obrazovanje ‘na daljinu’

  5. Digitalne financije

  6. Ostalo

Hackathon će biti organiziran od 24. do 26.4.2020., sudionici će do nedjelje 26.4. moći raditi na svojim rješenjima, a nakon toga slijedi online predstavljanje rješenja i odabir najboljih projekata. Ti će projekti biti objavljeni na platformi Europskog inovacijskog vijeća (EIC community platform) i na taj će način dobiti pristup krajnjim korisnicima (npr. bolnicama), investitorima, fondacijama te biti usmjereni na aktualne opcije financiranja Europske komisije. To će biti polazna točka duže suradnje između EK i ekosustava inovatora, proizvođača i pokretača diljem Europe u vezi s korona krizom.

Na Hackatonu se očekuje više od 20.000 sudionika.

 Prijave su otvorene na https://euvsvirus.org/ i traju do nedjelje, 19.4.2020.

Za sva pitanja obratite se na adresu een@hamagbicro.hr s obzirom da je HAMAG-BICRO nacionalno tijelo za podršku natjecateljima iz Republike Hrvatske.

 #HackforEurope #EuvsVirus

Adresa 

Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije
P. Preradovića 4/1,
43000 Bjelovar

OIB: 76208735948

Kontakt

Email: info@jurabbz.hr
Tel. 043 225 999 
Fax 043 225 998

DIJELITE OVU STRANICU!

Created with Mobirise site template